Historia

Vår Historia

Nöjda kunder sedan 1999

Ända sedan starten 1999 har vi varit en auktoriserad Kia bilverkstad. Vi började smått med bara en plats på Östra vägen, men vi har växt och utvecklats tillsammans med Kia, och för att kunna leva upp till alla högt ställda krav har vi under årens lopp hunnit flytta ett par gånger innan vi slutligen hamnade här på Tenggrenstorpsvägen 16 i Vänersborg.
ldag är IA BIL även återförsäljare för Honda och det koreanska bilmärket SsangYong. I våra nya lokaler i anslutning till vårt Service-Center kan man besöka våra bilhallar mellan 9-18 varje vardag samt mellan 10-14 på lördagar. Kom in för en titt på populära Honda Civic Tourer eller HR-V, eller vad sägs om läckra Honda Civic Type R?
I SsangYongs modellprogram finns bilar för alla tillfällen både för vardag och fritid. Samtliga modeller finns att få i bensin eller diesel, automat eller manuell och med antingen 2WD eller 4WD. För företagaren finns också flertalet konkurrenskraftiga Pickuper.
Med detta urval kan du vara säker på att finna en bilmodell som passar just dig och dina behov. Kom in så hjälper vi dig med en provkörning.

Bäst i Sverige på kundnöjdhet

För femte gången ligger vi på topp när det gäller kundnöjdhet bland Sveriges alla auktoriserade Kia bilverkstäder. IA BIL Service-Center åtgärdar i stort sett alla typer av fel som t ex el-fel, motorlampor, besiktningsanmärkningar, behov av service, AC, fyrhjulsinställningar och mycket mer. Vi hjälper dig också med krockskador och andra plåtarbeten via vår samarbetspartner Hallblads Bilplåtslageri.
Vårt Service-Center är naturligtvis också auktoriserat att ta hand om din Honda och SsangYong.
I och med att IA BIL Service-Center är ansluten MECA- verkstad kan vi också erbjuda service och reparationer av andra bilmärken. Som medlemmar i SFVF, Sveriges fordonsverkstäders förening har du som kund också en trygghetsgaranti i att vi följer riktlinjer för bilunderháll, service och reparationer. Riktlinjerna är en praktisk tolkning av hur Kommissionens förordning (EU) nr 461/2010 ska tillämpas.
På lA BIL och IA BIL Service-Center har vi som grundidé att arbeta med dig som kund i fokus och våra tekniker och övrig personal genomgår löpande utbildningar för att ha rätt kompetens för att ta hand om just din bil. Personalen har idag lång erfarenhet emellan sig. Kompetens och erfarenhet som tar tid att bygga upp!
Varmt välkommen in till IA BIL!